Buiging uit respect voor orgaandonor

Buiging uit respect voor orgaandonor Wuhan. Een Chinese patiënt is overleden. Het medische team buigt uit respect. De overledene heeft als orgaandonor zijn hoornvliezen ter beschikking gesteld. In China hebben anderhalf miljoen mensen een transplantatie nodig. En dat terwijl er maar 10.000 donoren zijn. In Nederland blijven jaarlijks zo’n 1.400 mensen op de wachtlijst staan voor een nieuw hart, nieuwe longen of nieuw weefsel. Op 10 december is de Donorweek van start gegaan. Via onder andere posters in bushokjes worden de drie miljoen Nederlanders die donor zijn, bedankt voor hun keuze. Ook donor worden? Dat kan via www.donorregister.nl of www.donorvoorlichting.nl Foto AP A medical team bow in respect to the corpse of an organ donor who agreed to donate the corneas at a hospital in Wuhan , central China's Hubei province Wednesday Dec. 12, 2007. Health officials say the country faces a severe organ shortage, estimating that 1.5 million people need transplants in China each year, and that only about 10,000 operations are carried out. (AP Photo) ** CHINA OUT ** Associated Press

Een Chinese patiënt is overleden. Het medische team buigt uit respect. De overledene heeft als orgaandonor zijn hoornvliezen ter beschikking gesteld. In China hebben anderhalf miljoen mensen een transplantatie nodig. En dat terwijl er maar 10.000 donoren zijn.

In Nederland blijven jaarlijks zo’n 1.400 mensen op de wachtlijst staan voor een nieuw hart, nieuwe longen of nieuw weefsel. Op 10 december is de Donorweek van start gegaan. Via onder andere posters in bushokjes worden de drie miljoen Nederlanders die donor zijn, bedankt voor hun keuze.

Ook donor worden? Dat kan via www.donorregister.nl of www.donorvoorlichting.nl