Alma en Gustav Mahler

Alma en Gustav Mahler De serie kerstconcerten van het Gelders Orkest brengt muziek van Alma Mahler – zeven liederen gezongen door Charlotte Margiono – en de Tiende symfonie in de voltooiing van het Italiaanse duo Nicola Samale en Giuseppe Mazzucca. Deze voltooiing van de door Mahler in 1911 ongeorkestreerd nagelaten schetsen is een Nederlandse première, eerder klonken hier al versies van Deryck Cooke, Joe Wheeler, Clinton Carpenter en Remo Mazetti. Het concert wordt geleid door chef-dirigent Martin Sieghart. amsterdam,6/1/01. charlotte margioni,sopraan tijdens de repetitie van le noze di figaro in het muziektheater te amsterdam. foto leo van velzen/nrc.hb. Velzen, Leo van

De serie kerstconcerten van het Gelders Orkest brengt muziek van Alma Mahler – zeven liederen gezongen door Charlotte Margiono – en de Tiende symfonie in de voltooiing van het Italiaanse duo Nicola Samale en Giuseppe Mazzucca.

Deze voltooiing van de door Mahler in 1911 ongeorkestreerd nagelaten schetsen is een Nederlandse première, eerder klonken hier al versies van Deryck Cooke, Joe Wheeler, Clinton Carpenter en Remo Mazetti. Het concert wordt geleid door chef-dirigent Martin Sieghart.

Het Gelders Orkest: 14 dec 20u15 en 26 dec 14u15 (Kerstmatinee) Musis Sacrum Arnhem res 026 4437343; 15 dec 20u Orpheus Apeldoorn res 0900 1230123; 16 dec 14u15 De Vereeniging Nijmegen Res 024 4437373.