Weer onenigheid in EU over veiligheid van de luchtvaart

STRAATSBURG/BRUSSEL, 13 Dec. Het Europarlement en de gezamenlijke EU-landen zijn het bij overleg opnieuw niet eens geworden over nieuwe regels voor anti-terreurmaatregelen in de luchtvaart. De instanties botsen al tijden over zeggenschap over onder meer de regels voor vloeistoffen aan boord. ”Nu mogen passagiers hooguit 100 milliliter meenemen, maar het nut is nooit aangetoond”, stelde Europarlementslid Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) vandaag. Vraag is ook wie welke maatregelen op Europese luchthavens moet betalen: zijn dat de belastingbetalers of vooral de passagiers. VVD`ster Hennis-Plasschaert, CDA`ster Corien Wortmann en anderen onderhandelen de komende weken verder met de gezamenlijke landen van de Unie. Als er geen akkoord komt, blijven de huidige maatregelen van kracht.