Vliegtuig delen op weg naar tekenen van EU-verdrag

Vliegtuig delen op weg naar tekenen van EU-verdrag Klimaat Politici willen allemaal laten zien dat ze het milieu serieus nemen Op weg naar Lissabon voor de ondertekening van het nieuwe Europees Verdrag heeft premier Balkenende vanmorgen een tussenlanding gemaakt in Brussel. Daar verwelkomde hij de EU-buitenland coördinator Javier Solana (rechtsboven), de Belgische premier Guy Verhofstadt (linksonder) en de Luxemburgse premier Jean Claude Juncker (rechtsonder)(foto) voor de gezamenlijke vlucht naar Lissabon in het Nederlandse regeringsvliegtuig. Aan het begin van de middag hebben de EU-regeringsleiders het ‘Hervormingsverdrag’ ondertekend. Het komt in de plaats van de Europese Grondwet die in Franse en Nederlandse referenda werd verworpen. Vanavond vliegen zij naar Brussel waar morgen de Europese top gehouden wordt. De Benelux-premiers besloten tot ‘plane pooling’ na kritiek op hun vlieggedrag. Foto’ s Bart Dewaele Balkenende 'poolt' naar Lissabon Juncker: premier van Luxemburg Dewaele, Bart