TomTom op je iPhone en andere geruchten

tomtom_op_je_iphone.jpgOver een maand begint MacWorld, de beurs waar Steve Jobs vorig jaar de iPhone wereldkundig maakte. Deze bijeenkomst in San Francisco gaat traditiegetrouw gepaard met een reeks wilde geruchten op het web. Zo zou er een nieuwe mininotebook gelanceerd worden, komt er een nieuwe iPhone aan en zou Apple in het geniep aan een tablet-pc of digitale camera werken.
Weblog Engadget slingert een ander gerucht de wereld in: het Nederlandse bedrijf TomTom zou werken aan een GPS-plugin waarmee iPhone-bezitters gebruik kunnen maken van navigatiesoftware. De foto toont een iPhone die op de A13 richting Rotterdam rijdt, „het favoriete testtraject van TomTom-ontwikkelaars”, aldus Engadget. Wat dit gerucht wat minder geloofwaardig maakt is de houten tafel waarop de telefoon ligt. De meeste auto’s hebben namelijk geen houten tafel, constateert het weblog.

Er zijn meer interessante nieuwtjes en hacks rondom de meest gehypede smartphone van dit moment. Studiotechnici kunnen met een iPhone veelgebruikte Protools software bedienen. Er is bovendien een iPhonehack die het mogelijk maakt om PlayStation-games te spelen  en werkt Apple aan betere samenwerking met Microsofts Exchange-server, die veel in bedrijven wordt gebruikt. Ondertussen wordt er druk gewerkt aan ondersteuning voor Voice over IP. Zodat je ook goedkope gesprekken kunt voeren via internet.

Tenslotte, voor iedereen die de iPhone niet meer kan luchten of zien: later deze week een vergelijking van de Nokia N95 8 GB en Sony Ericssons W960 met 8 GB op nrc.nl/hebben.