Televisie Film van de dag

Beeld uit Finding Neverland, biografische film over de geestelijke vader van Peter Pan.

Finding Neverland. Wat zoete biopic over J.M. Barrie, de man die Peter Pan schreef. Als de halfgelukte toneelschrijver Barrie (Johnny Depp) weduwe Sylvia Davis (Kate Winslet) en haar vier zonen ontmoet, onder wie de onweerstaanbaar weerbarstige Peter (Freddie Highmore), vindt hij eindelijk een manier om zijn kinderlijke fantasie vorm te geven. Uit zijn ontmoetingen met het gezin haalt hij inspiratie voor de voorstelling Peter Pan, over de jongen die nooit volwassen wil worden en daarom in Neverland eeuwig piraatje en indiaantje speelt. Hij raakt gefascineerd door de steile grootmoeder van de jongens. Als zij haar kleinzonen dreigt dat ze hun wel eens discipline zal bijbrengen, en daarbij de jongste met een kleerhanger prikt, ziet Barrie daar meteen een haak in, de haak van een kaperkapitein. Natuurlijk valt Barrie, als een blok voor de charmes van het gezin. (Marc Foster, 2004, GB/VS), Net5, 20.30-22.25u.