Radio Voorkeur

Desmet live. Ilja Maso, hoogleraar wetenschapstheorie, vindt het ondraaglijk dat het zomaar is afgelopen na de dood, maar dat er daarna leven is kan hij als filosoof en wetenschapper echter ook niet aannemen. Daarom onderzoekt hij in Onsterfelijkheid, van twijfel naar zekerheid filosofische en wetenschappelijke argumenten die een persoonlijk voortbestaan proberen aan te tonen óf te weerleggen. Verder aandacht voor de tentoonstelling Fans. Radio 5, 18.00-19.00u.

Kunststof. Directeur Frits Duparc verlaat na zestien jaar Het Mauritshuis in Den Haag. Onder zijn leiding werd het statige museum laagdrempeliger. Duparc leidde de verzelfstandiging van Het Mauritshuis en kocht een aantal meesterwerken. Hij noemt de aanschaf van Rembrandts Portret van een oude man een van de belangrijkste wapenfeiten van zijn directeurschap. Radio 1, 19.00-20.00u.

Wissel@VPRO. Delen van een concert van het Orchestra Boabab, ‘een geolied groepsgeluid, onweerstaanbare ritmes, snijdende zangpartijen’. Opname van 28-11-2007 in Paradiso, zie ook http://wissel.radio6.nl. Radio 6, 0.02-1.00u.