Messiah

In een sprookjesachtig verlicht Zhongshan park achter de stadsmuren van de Verboden Stad werd afgelopen weekend in “the Forbidden City Concert Hall” de Messiah van Handel uitgevoerd. Het stuk werd gezongen door het uit 20 nationaliteiten bestaande International Festival Chorus, een gezelschap waar zowel expats als Chinezen zich bij kunnen aansluiten, na een auditie natuurlijk.

mrs.JPG

In een sprookjesachtig verlicht Zhongshan park achter de stadsmuren van de Verboden Stad werd afgelopen weekend in “the Forbidden City Concert Hall” de Messiah van Handel uitgevoerd.

Het stuk werd gezongen door het uit 20 nationaliteiten bestaande International Festival Chorus, een gezelschap waar zowel expats als Chinezen zich bij kunnen aansluiten, na een auditie natuurlijk.

Aan het koor is een orkest verbonden van uitsluitend Chineze muzikanten.
Tientallen muziekliefhebbers uit de internationale gemeenschap van Peking waren naar de Verboden Stad gekomen om in de kerstsfeer te komen. Deftig gekleedde expats dronken champagne in de foyer van het concertgebouw en brachten alvast een toast uit op het komende kerstfeest en het nieuwe jaar.

Het was een van de eerste keren dat de Messiah in Peking werd uitgevoerd . Koor en orkest van het International Festival Chorus is het enige muziekgezelschap in Peking dat dit muziekmonument uit de Europese Barok kan uitvoeren.