Klaar om op te treden als dat nodig is

Klaar om op te treden als dat nodig is pabbi. Deze vrouwen zijn politieagentes. Dat is niet zozeer af te zien aan de kleur van hun boerka’s, wel bijvoorbeeld aan hun schoeisel: zwart en soepel. Ze houden de boel in de gaten tijdens een campagnebijeenkomst van Benazir Bhutto. De voormalige premier van Pakistan blijft volhouden dat president Musharraf de aanstaande verkiezingen in het land zal manipuleren. Toen zij medio oktober uit vrijwillige ballingschap naar Pakistan terugkeerde, was ze juist uit op een akkoord met Musharraf. Na het door hem opgelegde huisarrest en het uitroepen van de noodtoestand lijkt dit akkoord heel ver weg. Op 8 januari gaan de Pakistani weer naar de stembus. Naast de partijen van Bhutto en Musharraf doet ook de partij van oud-premier Sharif mee. Net als Bhutto was hij in eerste instantie van plan de verkiezingen te boycotten. Foto Greg Baker/AP Policewomen keep watch at a campaign rally for former Pakistani Prime Minister Benazir Bhutto at Pabbi, 120 kilometers west of Islamabad, in Pakistan, Wednesday Dec. 12, 2007. Bhutto repeated accusations that Pakistani President Pervez Musharraf will try to cheat in upcoming elections by using police, judiciary officials and administration functionaries. (AP Photo/Greg Baker) Associated Press

Deze vrouwen zijn politieagentes. Dat is niet zozeer af te zien aan de kleur van hun boerka’s, wel bijvoorbeeld aan hun schoeisel: zwart en soepel. Ze houden de boel in de gaten tijdens een campagnebijeenkomst van Benazir Bhutto. De voormalige premier van Pakistan blijft volhouden dat president Musharraf de aanstaande verkiezingen in het land zal manipuleren. Toen zij medio oktober uit vrijwillige ballingschap naar Pakistan terugkeerde, was ze juist uit op een akkoord met Musharraf. Na het door hem opgelegde huisarrest en het uitroepen van de noodtoestand lijkt dit akkoord heel ver weg. Op 8 januari gaan de Pakistani weer naar de stembus. Naast de partijen van Bhutto en Musharraf doet ook de partij van oud-premier Sharif mee. Net als Bhutto was hij in eerste instantie van plan de verkiezingen te boycotten.