‘Jongetje was niet aangereden’

De bestuurster uit Eijsden die vorige maand het lichaam van een achtjarig Somalisch jongetje onder haar auto aantrof, lijkt geen blaam te treffen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Het jongetje is waarschijnlijk het zebrapad overgestoken, door onbekende oorzaak op de grond gevallen en daarna ruim tien kilometer onder een auto meegesleurd. Volgens justitie is hij niet door de bestuurster aangereden, zoals aanvankelijk werd gedacht.Wel bleek haar BMW niet te beschikken over een afdekplaat onder het motorblok. Het kind is onder de motor blijven hangen en waarschijnlijk aan inwendige bloedingen overleden. De bestuurster blijft wel verdachte, maar is niet aangehouden. Ze ontdekte het stoffelijk overschot van het kind pas een dag later, nadat ze haar auto uit de garage bij haar woning had gereden. (ANP)