Heemskerk (EZ) komt postbedrijf Sandd niet tegemoet

Den Haag. Staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken, PvdA) wijst het voorstel van postbedrijf Sandd af om de postmarkt gedeeltelijk vrij te geven. Dat zei hij gisteren in een overleg met de Tweede Kamer. Vorige week besloot de bewindsman de liberalisering van de postmarkt uit te stellen, omdat Duitsland haar markt mogelijk niet voldoende openstelt. Per 1 januari 2008 zou TNT Post het monopolie op het bezorgen van brieven verliezen. Omdat Sandd al contracten had afgesloten voor het bezorgen van brieven, wilde het toch de markt op en deed het een voorstel aan de staatssecretaris. Die wees het voorstel af omdat nooit de garantie is gegeven dat de markt per 1 januari zou worden vrijgegeven. Sandd had volgens Heemskerk kunnen weten dat liberalisering uitgesteld zou worden als andere Europese markten onvoldoende zouden worden opgesteld.