Burgemeester Dinkelland praat met Commissaris

Denekamp. Burgemeester Frans Willeme van de gemeente Dinkelland, tegen wie dinsdagavond een motie van wantrouwen is ingediend, voert vandaag een gesprek met de commissaris van de koningin in Overijssel. De twee zullen de situatie bespreken die is ontstaan na de gemeenteraadsvergadering van dinsdag. Toen besloten de coalitiepartijen CDA en PvdA, die samen een kleine meerderheid in de raad hebben, het ontslag aan te vragen voor de CDA-burgemeester.

Voordat de motie van wantrouwen werd ingediend zegden al de de drie wethouders van de gemeente Dinkelland het vertrouwen op in de burgemeester. De coalitiepartijen vinden dat Willeme na negentien jaar burgemeesterschap moet opstappen. Hij is over de houdbaarheidsdatum heen, stelt zijn eigen CDA. Hem wordt verweten dat hij niet goed communiceert, de confrontatie zoekt en over te weinig ”bindend vermogen” beschikt. De oppositiepartijen en een groot deel van de bevolking van Dinkelland willen dat Willeme blijft. Er zijn 7.412 steunbetuigingen verzameld voor Willeme. Hij kreeg ze vlak voor de raadsvergadering, tijdens een massaal bezochte protestmanifesatie op het plein bij het gemeentehuis.