Blair speelt in kerstfilm Bush

Op het moment dat de Amerikaanse president George Bush politiek steeds meer alleen komt te staan, speelt de Britse ex-premier Tony Blair in de jaarlijkse kerstfilm van het Witte Huis. Het filmpje gaat over de vierhonderd nationale parken van de Verenigde Staten en heeft Barney, de hond van Bush, in de hoofdrol. De Schotse terriër wil ‘junior park ranger’ worden en krijgt les van vrouw Laura Bush en de tweelingdochters Barbara en Jenna. Als Barney eenmaal zijn jeugddroom heeft verwezenlijkt, wordt Barney gefeliciteerd door Blair. „Ik vind het altijd fijn om te horen als het goed gaat met Schotten”, zegt Blair. Barney heeft in negen films van het Witte Huis gespeeld, waaronder de klassiekers Barney and Spot’s Winter Wonderland en Where in the White House is Miss Beazley? (NRC)

Bekijk het filmpje op: whitehouse.gov/barney