Australische lijndienst naar de Zuidpool

Australische lijndienst naar de Zuidpool Antarctica, 13 dec. Een Australische Airbus A319 nadert de Wilkins ice runway op Antarctica. De vlucht, vorige week, was de eerste met een groot passagierstoestel naar de Zuidpool. Aan boord waren onderzoekers van het Australische wetenschapsstation Casey, op 70 kilometer afstand van Wilkins. Australië voert een aantal proefvluchten uit om de haalbaarheid van een lijndienst naar de Zuidpool te onderzoeken. Foto AFP The first Airbus A319 passenger jet from Hobart glides past the midnight sun to land on the purpose-built Wilkins glacial runway, around 70kms from the Australian Antarctic research station of Casey, 09 December 2007. The flight to Wilkins carried only operations personnel and was the first of a series of 'proving' flights to establish the world's first air passenger service to Antarctica. AFP PHOTO/AUSTRALIAN ANTARCTIC DIVISION/Jeremy SMITH AFP