Actie centrale banken in kredietcrisis

Rotterdam. Met een gecoördineerde actie willen de centrale banken van de Verenigde Staten, Europa, Groot-Brittannië, Canada en Zwitserland de problemen op de kredietmarkten aanpakken. Zij maakten gisteren gelijktijdig bekend de druk op de korte termijn kredietmarkten te willen verlichten. De beurzen reageerden direct positief op het nieuws. Wall Street opende fors hoger (200 punten) en de Europese beurzen maakten de verliezen van eerder op de dag goed. De Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, zet onder meer een tijdelijk veilingsysteem op waarmee het miljarden dollars in de markt gaat pompen. De Europese Centrale Bank zal tussen 17 en 27 december eveneens 20 miljard dollar in twee tranches aanbieden om aan de vraag naar dollars tegemoet te komen.

Lees meer over de actie via nrc.nl/kredietcrisis