1 spel

„Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?” Knibbel Knabbel Knuisje 2-4 spelers, va. 4 jaar, €25, Jumbo

Knibbel Knabbel Knuisje

2-4 spelers, va. 4 jaar, €25, Jumbo

Het venijn van het plastic Huis van Hans en Grietje vol chocola en biscuit is dat je de twee zijden van het huisje voortdurend door elkaar haalt. Terwijl er toch een duidelijke schoorsteen is, aan één kant. Die zit links of rechts. Misschien komt dat inzicht nog.

Het onderscheid is van belang omdat alles in Knibbel Knabbel Knuisje draait om het onthouden bij welk stuk koek of taart de heks het deurtje opendoet, en gaat roepen. Dan moet het stuk lekkers weer terug. Blijf er dus de volgende keer van af! Wie het eerst alle vier typen snoepgoed heeft, heeft gewonnen. Wat je mag pakken van het huisje wordt bepaald met een dobbelsteen en zetten op een speelbord.

Dóódsimpel, eigenlijk. Halfhalf hoop je dat de heks echt het huisje verlaat en een of meer hansengrietjepionnen van het spelbord grist, maar zover gaat de mechanisatie van deze memory-variant toch ook weer niet. Aanvankelijk vroeg ik me zelfs af of het spel wel leuk genoeg is. Maar de kinderen die het vriendelijke spelhuisje in handen kregen, verklaarden met kracht: dit is simpel, máár leuk. En zo is het. (HS)