Televisie Voorkeur

Veertig jaar na het uitkomen van hun debuutalbum, The Piper at the Gates of Dawn, is Pink Floyd nog een van de meest geliefde en bekendste Britse muziekgroepen. In de documentaire The Pink Floyd Story: Which One’s Pink? zijn zeldzame archiefbeelden, soms niet eerder vertoond, van de band te zien. Verder gesprekken met onder anderen bandleden David Gilmour, Roger Waters, Richard Wright en Nick Mason, BBC 1, 23.45-0.40u. ** FILE ** File photo dated March 3 1967 of Pink Floyd founding member Syd Barrett (2nd right) with other members of the band, from left, Roger Waters, Nick Mason and Rick Wright. Syd Barrett, the troubled genius who co-founded Pink Floyd but spent his last years in reclusive anonymity, has died, a spokeswoman for the band said Tuesday, July 11, 2006. He was 60. Barrett was replaced in the band in the late 60's by David Gilmour. (AP Photo, Files, PA) ** UNITED KINGDOM OUT NO SALES NO ARCHIVE ** Associated Press

actualiteiten

EénVandaag. Reportage over John Darwin die vijf jaar geleden ensceneerde dat hij omkwam bij een kano-ongeluk, om via de uitkering van zijn levensverzekering zijn enorme schulden af te lossen. Jarenlang hebben hij en zijn vrouw zelfs hun eigen kinderen voorgelogen over het lot van hun vader. Waarom meldde John Darwin zich ineens? Ned.1, 18.20-18.45u.

Netwerk. Onderzoek naar kroongetuige Peter la Serpe, die als huurmoordenaar actief was voor de grootste maffiabazen van Nederland. Sinds een jaar is Peter la Serpe niet meer in dienst van de onderwereld, maar werkt hij voor de overheid. In ruil voor strafvermindering en een nieuwe identiteit, heeft de huurmoordenaar tal van belastende verklaringen afgelegd over verschillende afrekeningen in het criminele milieu. Het is de vraag of hij wel betrouwbaar is en of het politie en justitie gaat lukken om met zijn hulp de liquidaties in de onderwereld op te lossen. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova. Een portret van de gemeente Dinkelland in Twente, Overijssel en een gesprek met de burgemeester Frans Willeme, die volgens een kleine meerderheid in de gemeenteraad zou moeten vertrekken. Verder aandacht voor het boek The memory of Pablo Escobar, waarin fotograaf James Molllison het huiselijk leven van de drugscrimineel heeft vastgelegd. Ned.2, 22.15-22.50u.

documentaire

VPRO’s Import: Milosevic on trial. Tweede deel van tweedelige documentaire over de rechtzaak tegen de ‘slager van de Balkan’ Slobodan Milosevic, die op 11 maart 2006 stierf aan een hartaanval, vlak voor het einde van een vier jaar durend proces. Voor de documentaire werd meer dan 2000 uur gefilmd in het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag. De aanklagers proberen onder grote tijdsdruk te bewijzen dat Milosevic rechtstreeks verantwoordelijk is voor genocide op de Balkan. Het proces wordt steeds absurder en grotesker en de gezondheidsproblemen van Milosevic veroorzaken veel vertragingen in de rechtsgang. Ned.2, 23.30-0.35u.

informatief

Equator. Eerste aflevering van natuurserie, Indonesië , gaat over de overweldigende variatie aan koraalsoorten. Het doorgronden van deze diversiteit kan onze visie op de evolutie veranderen. Met aandacht voor de zeldzame Karetschildpad die duizenden kilometers aflegt. Ned.2, 19.55-20.25u.

Joris Pakket Service. Joris Linssen bezorgt pakketten en verzamelt verhalen. Joris komt via via terecht bij Floris. Het hele huis van Floris hangt vol met verzamelingen en uit iedere la die je opentrekt komen medailles tevoorschijn. Floris geeft Joris een pakket mee voor Henk en Henk heeft een pakketje voor Willem. Daarna belandt hij bij Huub Kortekaas, die van zijn huis en tuin een Tempelhof heeft gemaakt. Huub geeft Joris een pakket mee voor rabbijn Soetendorp. Ned.2, 21.30-22.00u.

Geheimnis Geschichte: Die Nazis und die Mutter - was wollte Hitler wirklich? Eerste aflevering van een geschiedenismagazine waarin wordt besproken dat een op de vier Duitsers volgens een recente enquête vindt dat het nationaal-socialisme toch ook wel zijn positieve kanten had. ARD, 23.30-0.00u.

Der Geheimdienstschatz. Documentaire over het werk van de Berlijnse overheidsinstanties en de gegevens uit het Stasi-archief. Gesprekken met slachtoffers en medewerkers van de Oost-Duitse geheime dienst. ARD, 0.00-0.45u.

praatprogramma

MAX & Loretta. Gast is de Nederlandse sopraan Miranda van Kralingen, die na een succesvolle opera- en concertcarrière sinds 2004 artistiek leider is van Opera Zuid. Ned.2, 17.35-18.25u.

De wereld draait door. Gast is nieuwslezer Sacha de Boer, die haar werkomgeving het Mediapark in Hilversum fotografeerde, te zien op de expositie Achter het kijkglas in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Ned.3, 19.30-20.25u.

Pauw & Witteman. Tennister Brenda Schultz vertelt over haar comeback en haar deelname aan de Tennis Masters in Rotterdam. Verder vertelt Jenny Arean over haar nieuwe programma Jenny Arean in Concert en treedt zij op. Martijn van Dam, Tweede Kamerlid voor de PvdA, zet zijn standpunt over de missie naar Uruzgan uiteen. Ned.1, 23.05-0.00u.

amusement

Cinema.nl. Filmrubriek met onder andere een gesprek met regisseur Kevin Lima over Enchanted , een romantisch sprookje waarin Amy Adams de hoofdrol speelt. Regisseur en zangeres/actrice Norah Jones vertellen over de sentimentele roadmovie My Blueberry Nights. Verder recenseert een pokerexpert de pokerfilm Lucky You die uitkomt op dvd. Ned.3, 0.30-1.00u.

sport

UEFA Champions League, PSV-Internazionale. Rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen PSV en Internazionale, voorafgegaan door voorbeschouwing en gevolgd door nabeschouwing. Ned. Ned.3, 20.10-23.00u.

UEFA Champions League: samenvattingen. Samenvattingen en commentaar bij de wedstrijden die gisteren en vandaag werden gespeeld. Ned.3, 23.00-23.45u.