Rapport: Egypte verzon bekentenissen opgepakte terroristen

Kairo. De Egyptische regering heeft valse bekentenissen en marteling gebruikt om de dreiging van een terreurgroep te overdrijven. Dat beweert de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch in een gisteren gepubliceerd rapport. Het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken kondigde twee jaar gelden aan dat het 22 mannen te hebben opgepakt en beschuldigde hen ervan een aantal spectaculaire aanslagen te hebben gepland, onder meer op pijpleidingen en toeristen. Dat was de laatste keer dat we hoorden van deze `Overwinningssekte`. De aanklagers besloten de zaak niet voor de rechter te brengen. ”Behalve bekentenissen die onder druk tot stand kwamen, lijkt er geen overtuigend bewijs te zijn die de spectaculaire beweringen van de regering ondersteunt. Het lijkt erop dat de veiligheidsdienst de beschuldigingen tegen zeker sommigen en wellicht allen heeft verzonnen”, aldus het rapport. Het is de laatste in een serie beschuldigingen tegen de Egyptische politie en veiligheidsdiensten.