Radio Voorkeur

Desmet Live. Voormalig nieuwslezer en schrijver Gijs Wanders over zijn theatervoorstelling Breekbaar Nieuws. Radio 5, 18.05-19.50u.

NPS Kunststof. De Rotterdamse publiciste Carrie opent de tentoonstelling 1.500 tegels van Kunststof in Galerie Animaux in Rotterdam, direct na de 1.500ste uitzending live uit de galerie. Daar vinden, met publiek, gesprekken plaats met o.a. cabaretier Herman Finkers en toneelschrijfster Maria Goos. Het is de eerste keer dat Kunststof de luisteraar uitnodigt de uitzending bij te wonen. Radio1, 19.00-20.00u.

De avonden. Anton de Goede staat stil bij het verschijnen als luisterboek van Heere Heeresma’s klassieker Han de Wit gaat in ontwikkelingshulp (1972). Heere Heeresma over het ontstaan van het boek dat oorspronkelijk verscheen als feuilleton in het tijdschrift Soma. Beeldend kunstenaar Jeroen Henneman praat over de Salginatobelbrug in Zwitserland: de eerste brug van voorgespannen beton ter wereld (1930). Conservator Ruud Priem van Museum Het Valkhof in Nijmegen bezoekt het atelier van Ben Luderer (1937), die onder meer historische stadsgezichten van Nijmegen tekent. Radio 6, 20.02-22.00u.