Palm Invest wil vergoeding van ABN Amro

Remy Baal, directeur van het omstreden beleggingsfonds Palm Invest, gaat ABN Amro aansprakelijk stellen voor de schade die de bank het beleggingsfonds heeft berokkend. Volgens Baal heeft ABN Amro het contact met Palm Invest alleen verbroken omdat de accountant van het fonds, Mazars, nog niet klaar was met het opmaken van de accountantsverklaring.

Een woordvoerder van Mazars zegt echter dat Palm Invest helemaal geen klant is. „Wij doen geen zaken met Palm Invest en wij zijn ook niet door ABN Amro benaderd.”

Vorige week berichtte ABN Amro dat de bank geen overboekingen meer verzorgt voor Palm Invest, dat belegt in vastgoed op kunstmatig aangelegde schiereilanden bij Dubai. De schiereilanden hebben de vorm van een palmboom. De mensen die voor 50.000 euro geld hebben ingelegd bij Palm Invest kregen tot voor kort de rente op hun inleggeld via een ABN Amro-rekening overgemaakt. ABN Amro is met die overboekingen gestopt, omdat Palm Invest hierover beweringen bezijden de waarheid naar buiten bracht, aldus een woordvoerder van de bank.

Palm Invest ligt onder vuur nadat twee andere investeringsmaatschappijen, Golden Sun Resorts en Royal Dubai, onlangs failliet zijn gegaan. Deze maatschappijen bleken honderden mensen te hebben opgelicht. De slachtoffers legden ieder minimaal 50.000 euro in. Hun inleg werd niet geïnvesteerd in vastgoed, maar lijkt te zijn verdwenen in de zakken van de nu voortvluchtige directeuren. Bartels Advocaten behartigt de belangen van de gedupeerden. De advocaten proberen al enige tijd van Palm Invest antwoord te krijgen op de vraag wat dit bedrijf heeft gedaan met het ingelegde geld dat – zoals Palm Invest zelf zegt – 19 miljoen euro bedraagt.

Bartels maakt Palm Invest in de media zwart, zegt Baal. Het advocatenkantoor zou dit ook hebben gedaan bij ABN Amro. „En toen heeft ABN Amro contact opgenomen met Mazars”, aldus Baal.

Volgens de woordvoerder van Mazars heeft de accountant echter alleen een presentatie van zijn werk gegeven bij Palm Invest, en is het bedrijf nooit klant geworden.