Overige films

Drive Me Crazy (John Schultz, 1999, VS). Tienerkomedie draait om de bekende manoeuvres waarmee scholieren hun favoriete ‘prom date’ aan de haak slaan. RTL5, 20.30-22.15u.

Young Guns II (Geoff Murphy, 1990, VS). Allesbehalve slaafse vervolgfilm wil niks anders zijn dan vermaak voor een jong publiek. Billy the Kid (Emilio Estevez) en zijn maten zijn geen helden maar losgeslagen jongeren. En het pathos van het ouderwetse wilde westen is swingend opgenomen in een eigentijds snelle vormgeving. RTL7, 20.30-22.30u.

Needful Things (Fraser Clarke Heston, 1993, VS). Door zoon van Charlton geregisseerde Stephen King-verfilming. Aanbevolen als ‘parabel over hebzucht’, maar volgens deze krant destijds „een magere zedenschets over een duivelse antiquair (Max von Sydow) die nietsvermoedende medeburgers terroriseert”. BBC1, 0.45-2.40u.