nrc.nl/opinie

Sander de Rouwe (27) heeft gisteren in Den Haag de Cicero 2007 gewonnen, de prijs voor de beste debater onder de nieuwkomers in de Tweede Kamer. De jury onder leiding van Anton Zijderveld was te spreken over de onderkoelde debatstijl van het jonge CDA-Kamerlid uit Friesland. De Rouwe versloeg VVDer Han ten Broeke in de finale.

Andere deelnemers aan het politieke debattoernooi waren Attje Kuiken en Roos Vermeij (beiden PvdA) Ad Koppejan (CDA) en Arend Jan Boekestijn (VVD). De wedstrijd is een initiatief van stichting Holland Debate en NRC Handelsblad.

De Thorbeckeprijs 2007 voor de best debatterende lokale politicus is bij dezelfde gelegenheid gewonnen door D66-raadslid Jérôme Schellings uit Leidschendam-Voorburg.

Op de site beelden van het slotdebat tussen De Rouwe en Ten Broeke.