‘Monroe staat nog in de planning’

David Portier (21) uit Mijdrecht is fan van Marilyn Manson. In oktober werd hij gefotografeerd op de Gothic- en Fantasybeurs in Rijswijk. „Ik vind me terug in zijn teksten en in zijn standpunt ten opzichte van het christendom. Daarom bewonder ik hem en verdient hij een tatoeage op deze plek.” De Amerikaanse zanger geeft vanavond een concert in de Brabanthallen in Den Bosch met zijn metalband. De shockrocker geeft vaak spectaculaire shows. Vroeger deed hij zelfs aan automutilatie op het podium. De echte naam van Manson is Brian Warner. Als artiest combineert hij de namen van sekssymbool Marilyn Monroe en seriemoordenaar Charles Manson. De laatste heeft een plekje gekregen op de rechterarm van fan David. „Marilyn Monroe staat nog in de planning.”

Meer informatie over Marilyn Manson op zijn website www.marilynmanson.com. Op nrcnext.nl/mijnnextde videoclip Sweet Dreams (are made of this), oorspronkelijk van de Eurythmics.