Liverpool, Schalke, Piraeus en Real ronde verder

Met speels gemak heeft Liverpool zich gisteren in groep A alsnog geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. De verliezend finalist van vorig seizoen gaf Olympique Marseille in Stade Vélodrome met twee treffers binnen elf minuten het nakijken. Dirk Kuijt en invaller Ryan Babel bepaalden na rust de eindstand op0-4. Marseille speelt verder in het UEFA-Cuptoernooi.

Ook Olympiakos Piraeus en Schalke 04 plaatsten zich op het laatste moment voor de tweede ronde. In groep B van de eerste ronde passeerde Schalke het Noorse Rosenborg door in Gelsenkirchen met 3-1 te winnen. Chelsea werd eerste in de groep. De ploeg kwam thuis in Londen niet verder dan 0-0 tegen Valencia, het team van trainer Ronald Koeman. Valencia eindigde laatste in de groep, achter Rosenborg dat zich een plaats verwierf in het toernooi om de UEFA Cup.

Olimpiakos moest zich in eigen stadion Werder Bremen van het lijf houden om zeker te zijn van een plaats in de tweede ronde. De Grieken wonnen met 3-0. Omdat ook Real Madrid won, thuis met 3-1 van Lazio Roma, moet Werder verder in het UEFA-Cuptoernooi.

Liverpool onderstreepte in Stade Vélodrome dat het veel meer kwaliteit heeft dan de Franse club, die in 1993 door een zege in de finale op AC Milan (1-0) de Champions League won. De Engelsen maakten binnen elf minuten aan alle onzekerheid een einde. Steven Gerrard benutte in de vierde minuut, in twee keer, een strafschop, die hij zelf had verdiend. Nog geen zeven minuten later verdubbelde Fernando Torres de score na een prachtige actie (0-2). De Spaanse doelpuntenmaker vormde een aanvalsduo met Dirk Kuijt. Trainer Erik Gerets van Olympique Marseille gunde Boudewijn Zenden tegen zijn oude club een basisplaats. Hij wisselde de linkermiddenvelder in de rust.

Voor Real Madrid scoorden Julio Baptista en Raúl al binnen een kwartier. Robinho maakte er nog voor rust 3-0 van. Raúl bracht zijn totaal aan doelpunten in de Champions League op 59.