Interim-trainer Wouters bezorgd over toekomst van PSV

Eindhoven. Interim-trainer Jan Wouters maakt zich zorgen over de toekomst van voetbalclub PSV. De selectie van de landskampioen is niet in evenwicht, zei hij gisteren bij de persconferentie voor het Champions-Leagueduel met Internazionale. ”PSV is geneigd alleen talenten aan te trekken. Dat zorgt voor een scheve balans”, zei Wouters. ”Om op het niveau van de Champions League te kunnen spelen, heb je types als Alex en Phillip Cocu nodig. Die zijn moeilijk te vinden, maar het is wel een zorg. Dat soort spelers gaat elke keer weg bij PSV. Talent heeft ervaring nodig die ze wegwijs kan maken op het hoogste niveau.” Wouters reageerde op een interview met doelman Gomes, vorige week in het tijdschrift Voetbal International. De Braziliaan uitte kritiek op de clubleiding en zei te twijfelen over verlenging van zijn contract. Intussen lijkt de kou uit de lucht, want gisteren schatte Gomes na de training de kans op een langere verbintenis op 90 procent. Wouters zei de kritiek van Gomes te begrijpen. ”Financieel kun je als Nederlandse club bijna niet meer op tegen landen als Engeland, Italië, Spanje en Duitsland. Maar de sportieve urgentie van het aantrekken van ervaren types is er wel. Ik weet niet of dat in de winterstop al moet, maar naar volgend jaar toe is het wel belangrijk. Zeker met deze jonge groep.”