Gamen op 32 inch formaat

Monitor met een maatje meer

Bij de meeste computers vind je een 19 of 21 inch monitor. Groot genoeg voor kantoorapplicaties, maar echte gamers willen een maatje meer. Tot voor kort was 30 inch (76 centimeter beelddiagionaal) het maximale dat je op je bureau kwijt kon. Dell en Apple verkopen al van die gigantische schermen, die zo groot zijn dat je je muis af en toe kwijt bent.

Maar het kan nóg kolossaler, vindt Sharp. Die fabrikant ontwierp een 32 inch (81 centimeter) computermonitor speciaal voor gamers. Afgaande op de specificaties zou je dit gevaarte als televisie kunnen gebruiken: HDMI-aansluitingen om high definition beelden weer te geven en een goede kijkhoek en contrastwaarde. Maar met een responstijd van 6 milliseconde is dit een scherm dat ook geschikt is voor snelle actiegames.

In de VS kost de LC-32GP3U 1.600 dollar. Beschikbaar rood, zwart en wit.

Meer gameaccessoires op nrc.nl/hebben