Diplomatenechtpaar staat `onaangepaste` adoptiedochter af

Peking. Een hooggeplaatst Nederlands diplomatenechtpaar heeft begin dit jaar zijn 8-jarig dochtertje, dat het zeven jaar geleden had geadopteerd in Zuid-Korea, overgedragen aan de autoriteiten in Hongkong. Het echtpaar zei van het meisje af te willen omdat het moeite had zich aan te passen aan het gezinsleven en de eetgewoonten. Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken in Den Haag zegt dat het om een ”privé-aangelegenheid” gaat, waarvan de bijzonderheden niet worden meegedeeld. Afgelopen zondag publiceerde de in Hongkong verschijnende krant South China Morning Post over de zaak. De Nederlandse diplomaat, die niet bij naam werd genoemd, zegt in de krant dat zijn gezin een zware periode doormaakt en dat zijn vrouw in therapie is om de beslissing te verwerken. Volgens persbureau AP heeft het weggeven van het meisje tot verontwaardiging geleid in Hongkong.