Cricket krijgt na eeuw olympische erkenning

Cricket krijgt na eeuw olympische erkenning Colombo, 12 dec. Een beeld uit de testmatch tussen Sri Lanka en Engeland, gisteren in de Sri-Lankese hoofdstad Colombo. Cricket heeft weer hoop gekregen op een terugkeer op de Olympische Spelen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft ‘the king of sports', in Parijs 1900 eenmalig op de Spelen, de voorlopige olympische status gegeven. „Ons doel was olympische erkenning verwerven”, zei voorzitter Mali van de internationale cricketbond. „Misschien dat we nu nog eens terugkeren op het olympisch programma.” Dat gebeurt op zijn vroegst in 2020. Het IOC heroverweegt de opzet van de Spelen pas na Londen 2012. Om de olympische lobby kracht bij te zetten hebben de Engelsen vier jaar geleden met succes Twenty20-cricket geïntroduceerd. Een wedstrijd, met nog maar 20 overs per team, duurt hooguit drie uur. Foto AFP Sri Lankan captain Mahela Jayawardene jumps to avoid a bouncer on the way to his 195 run innings during the forth day of the second Test match between Sri Lanka and England at the Sinhalese Sports Club Stadium in Colombo, 12 December 2007. At lunch Sri Lanka were at 439 for the loss of seven wickets, in reply to England's first innings score of 351 runs. AFP PHOTO/Deshakalyan CHOWDHURY AFP