Televisie Voorkeur

Televisiekok Herman den Blijker laat zien hoe het maken van een kerstdiner – als het goed wordt georganiseerd – een plezierige onderneming kan zijn. Hij reist daarvoor naar verschillende locaties: New York, Lapland en Schotland. Kerst zonder herrie. RTL 4, 21.30-22.25u. ROTTERDAM - Herman den Blijker is aanwezig tijdens succesvolle lunchbijeenkomst Vis op de Kaart in Rotterdam. Deze bijeenkomst is georganiseerd door het Nederlands Visbureau. Voor meer informatie en het volledige persbericht kijk op www.visbureau.nl PRESSLINK foto. Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het bijschrift. PRESSLINK foto

Actualiteiten

EénVandaag. Elfstedentochtvoorzitter Henk Kroes maakte drie elfstedentochten (‘85/’86/’97) mee in de 37 jaar dat hij bestuurslid was. Kroes stopt ermee maar kijkt terug op een mooie tijd. Hij waarschuwt echter ook voor de toenemende regeldrift en claimcultuur in Nederland. Want dat zou evenementen die door vrijwilligers worden gedreven, zoals de Elfstedentocht, weleens de das om kunnen doen. Ned.1, 18.20-18.45u.

Netwerk. Het OM hanteert dit jaar voor het eerst het beleid om niet meer bij de landsgrenzen te posten maar gerichte invallen te doen op basis van afgeluisterde telefoongesprekken. Een eportage over een inval bij een illegale vuurwerkhandel. De handelaar werd gearresteerd. Verder aandacht voor de behandeling van te dikke kinderen. Volgende week stemt de Tweede Kamer over de financiering van de kliniek ‘Heideheuvel’ in Hilversum, de enige kliniek in Nederland waar kinderen met ernstig overgewicht kunnen worden opgenomen. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova. Als vooruitblik op de ‘Polentop’ morgen in Rotterdam een gesprek met de Rotterdamse wethouder Hamid Karakus, de Sevenumse wethouder Huub Dinghs, minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie, en Gerlof Roubos van de Vereniging van Internationale Arbeidsbelaars. Verder praten (Poolse) bewoners van de Rotterdamse Millinxbuurt mee over o.a. discriminatie en overlast. Ned.2, 22.15-22.50u.

informatief

Opgelicht. Bram S. wil bij een autodealer een proefrit maken en laat zijn kersverse ‘date’– de rolstoelgebonden Inge van Druten – bij de dealer achter als ‘onderpand’. Bram gaat er met de auto vandoor en blijkt nog meer op zijn kerfstok te hebben. Verder o.m. tips om geld te besparen in de kroeg tijdens de dure feestdagen en de ontdekking van een oplichtersduo dat zich verrijkt met het straatspel ‘balletje-balletje’. Ned.1, 21.05-21.45u.

Opsporing verzocht. Hulp van het publiek gevraagd bij misdaden, o.a. een overval op een tankstation in Bloemendaal op 12 november, brandstichtingen in een ondergrondse parkeergarage in Hilversum, een bankoverval in Goirle op 16 november en een ernstige bedreiging van een vrouw in Breda door drie jongens op 2 november. Ned.1, 21.45-22.30u.

praatprogramma

MAX en Loretta. Gast is ex-politicus Paul Rosenmöller (GroenLinks) die praat over tv-programma Spraakmakende Zaken. Verder een optreden van flamencogitarist Paco Peña. Ned.2, 17.35-18.25u.

De wereld draait door. Anouk vertelt over haar nieuwe cd en haar toekomstplannen, violiste Janine Jansen praat over het Internationaal Kamermuziek Festival in Utrecht dat zij als artistiek directeur samenstelt. Boekhandelaar licht de sluiting van antiquariaat Aioloz in Leiden toe. Matthijs van Nieuwkerk presenteert samen met tafelheer Hugo Borst. Ned.3, 19.30-20.25u.

Gogh’s Zondag. Gesprekken die Theo van Gogh in 2001 voor Veronica maakte. Vandaag tv-producent John de Mol. Het Gesprek, 20.00-20.30u.

Hollands Glorie. Gesprek met ondernemer Kommer Damen, baas van het Gorkumse familiebedrijf Damen Shipyards. Het Gesprek, 20.30-21.30u.

Het elfde uur. Journalist Charles Groenhuijsen verbaast zich over de opvallende rol van religie bij de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen. Van de Republikeinen wisten we het al, maar nu spreken ook Hillary Clinton, Barack Obama en John Edwards vrijmoedig over hun geloof in God. Henny Huisman vindt zichzelf sinds de presentatie van zijn programma Henny zoekt God een stuk aardiger geworden en vertelt over de andere programma’s die hij presenteert, zoals Korenslag en het Belgische Steracteur, sterartiest. Ned.2, 21.20-22.00u.

Een politiek gesprek. Yoeri Albrecht & Bart Jan Spruyt onderwerpen SP-Kamerlid Harry van Bommel aan een kruisverhoor. Het Gesprek, 21.30-22.00u.

Pitchtalk. Ontwikkelingen binnen de wereld van nieuwe media en internet, vandaag besproken met Sander Dullaart, een expert op het gebied van marketing en crossmedia. Vaste gast is mediaspecialist Wim Andréa. Het Gesprek, 22.00-23.00u.

Pauw & Witteman. Paul de Leeuw over de registratie van zijn Symphonica in Rosso, waarmee hij op nummer 1 van zowel de cd- als de dvd-hitlijst is binnengekomen. Ton Verlind licht zijn besluit om na 12 jaar te stoppen als mediadirecteur bij de KRO toe. Ned.1, 23.00-23.55u.

amusement

Man bijt hond. Op bezoek bij Nan Zalm uit Zwolle die haar hele leven vrede uitdraagt en bekend is als ‘de majoor Bosshardt van Zwolle’. Niet omdat ze bij het Leger des Heils zit, maar omdat ze zoveel voor een ander doet. Klaas Meesters, oftewel de Doeks uut Hasselt, vormt samen met enkele kameraden een rockband, geïnspireerd op Amerikaanse televisieserie The Dukes of HazzardDeze week maken ze een videoclip. Ned.2, 18.55-19.25u.

documentaire

Die Wehrmacht - Eine Bilanz. Laatste aflevering van een documentaireserie over de Wehrmacht waarin ruim zestig jaar na de oorlog en tien jaar na een opzienbarende tentoonstelling over de misdaden van de organisatie wordt geprobeerd de balans op te maken. Aflevering: Bis zum Untergang. ZDF, 20.15-21.00u.

film

Film 2007 with Jonathan Ross. Aandacht voor de familiefilms Enchanted, Mr Magorium’s Wonder Emporium en Bee Movie. BBC 1, 0.20-0.50u.