Tachtig miljoen voor arme kids

Staatssecretaris Achmed Aboutaleb (Sociale Zaken) trekt in 2008 en 2009 tachtig miljoen euro uit voor kinderen in arme gezinnen. Hij wil hiermee het aantal kinderen halveren dat door armoede geen lid is van een sportclub of muziekschool of geen computer heeft om huiswerk op te maken, iets dat steeds gebruikelijker wordt op scholen. Aboutaleb zei gisteren dat het hierbij niet alleen om bijstandsgezinnen gaat, maar ook om families die daar net boven leven. Begin volgend jaar gaat hij afspraken maken met de 31 grootste gemeenten over hoe arme kinderen meer betrokken kunnen worden bij sport, cultuur en andere activiteiten. De gemeenten kunnen vervolgens zelf bepalen hoe zij dit willen bereiken. Aboutaleb heeft nog twee plannen in dit kader: samen met minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) onderzoeken hoeveel kinderen er in armoede opgroeien en structureel meer geld om dat te bestrijden. (ANP)