Radio Voorkeur

Desmet live. Dieuwertje Blok bespreekt met acteur Tom Jansen diens nieuwe toneelstuk: Una giornata particolare. Radio 5, 18.00-19.50u.

Kunststof. Gesprek met de broers Frank en Arno Quispel die naast hun werk als huisarts en advocaat bordspellen uitgeven. Bij de spellen van hun bedrijf ‘QWQ Games’ komt het niet aan op geluk, maar op strategisch inzicht. In 2006 en 2007 wonnen ze ‘De Nederlandse Spellenprijs’. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Renske de Greef over haar romandebuut Was alles maar konijnen, een grillig sprookje over eenzaamheid en verlangen. Schilder Ab Versteeg vertelt over zijn bewondering voor de Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway (1899-1961). Verder o.a. een gesprek met Tjitske Jansen over haar nieuwe dichtbundel Koerikoeloem. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Gesprek met André Kleinmeulman, inspecteur-generaal van de Voedsel- en Waren Autoriteit, die vijf jaar bestaat. De autotiteit werd opgericht in reactie op crises als BSE en varkenspest. Onderwerpen o.a de voedselveiligheid en de illusie van het nulrisico. Radio 1, 0.02-0.45u.