Platform voor goed nieuws

De gratis krant Dag brengt in vergelijking met negen andere landelijke kranten het meeste goede nieuws. Dat blijkt uit een inventarisatie van Robbert Zoon van Zinfo.nl, dat aandacht vraagt voor positieve ontwikkelingen. Zoon vergeleek op één dag (afgelopen vrijdag) artikelen op binnen- en buitenlandpagina’s op onderwerp, toon en invalshoek. nrc.next eindigde op de zevende plek – de Volkskrant (tiende) en Metro (negende) brengen volgens dit onderzoek het minste goede nieuws. „Het is een persoonlijk onderzoek gebaseerd op mijn definities”, zegt Zoon. „Luchtig nieuws wordt doorgaans als positief geduid, maar ik heb vooral naar serieus nieuws gekeken over gebeurtenissen in de wereld die goed gaan, zoals het blad Ode ook doet.” Onder de noemer positief viel bijvoorbeeld het nieuws dat de Spaanse koning de ruzie met president Chávez van Venezuela bijlegde.

Kijk voor meer info op:www.zinfo.nl