Op weg naar een Grieks eiland

Op weg naar een Grieks eiland Ankara. Voor de kust van Turkije waren gistermiddag 43 lijken aangespoeld van bootvluchtelingen die afgelopen weekeinde verongelukten toen hun boot omsloeg bij slecht weer. Zes immigranten zijn gered en verblijven in een ziekenhuis, voornamelijk met shockverschijnselen. Volgens de Turkse kustwacht zaten op de boot tenminste zestig mensen. De opvarenden, voornamelijk Palestijnen, Somaliërs en Irakezen, wilden naar de Europese Unie. Ze kwamen zaterdagavond in de Turkse badplaats Izmir bijeen en zouden met hulp van smokkelaars proberen in het donker met een boot een van de Griekse eilanden bereiken. Volgens de Turkse autoriteiten is de boot ongeveer twee uur na vertrek door het slechte weer omgeslagen. Boten en helikopters zochten naar overlevenden, maar de wilde zee en harde wind bemoeilijkten het reddingswerk. Jaarlijks proberen duizenden bootvluchtelingen via Turkije een van de vele Griekse eilanden te bereiken. Turkije is nog geen lid van de Europese Unie, Griekenland wel. Foto AP ** EDS NOTE GRAPHIC CONTENTS ** Bodies of illegal migrants lie on the shore after they were retrieved from the sea in the town of Seferihisar near the Aegean port city of Izmir, western Turkey, Monday, Dec. 10, 2007. A boat carrying at least 60 illegal migrants has sunk off Turkey's Aegean coast and at least 40 bodies have washed up on the shore or were pulled out of the sea by rescuers. The boat is believed to have capsized and sunk Saturday off the coast of Seferihisar, south of the city of Izmir. (AP Photo) Associated Press

Voor de kust van Turkije waren gistermiddag 43 lijken aangespoeld van bootvluchtelingen die afgelopen weekeinde verongelukten toen hun boot omsloeg bij slecht weer. Zes immigranten zijn gered en verblijven in een ziekenhuis, voornamelijk met shockverschijnselen. Volgens de Turkse kustwacht zaten op de boot tenminste zestig mensen.

De opvarenden, voornamelijk Palestijnen, Somaliërs en Irakezen, wilden naar de Europese Unie. Ze kwamen zaterdagavond in de Turkse badplaats Izmir bijeen en zouden met hulp van smokkelaars proberen in het donker met een boot een van de Griekse eilanden bereiken.

Volgens de Turkse autoriteiten is de boot ongeveer twee uur na vertrek door het slechte weer omgeslagen. Boten en helikopters zochten naar overlevenden, maar de wilde zee en harde wind bemoeilijkten het reddingswerk.

Jaarlijks proberen duizenden bootvluchtelingen via Turkije een van de vele Griekse eilanden te bereiken. Turkije is nog geen lid van de Europese Unie, Griekenland wel.