Mourinho: `Ik wil geen bondscoach van Engeland worden`

LISSABON. Jose Mourinho heeft geen zin om bondscoach van het Engelse voetbalelftal te worden. De voormalige trainer van Chelsea liet gisteren een verklaring van die strekking op de website van zijn Portugese agent Jorge Mendes zetten. ”Na diep en serieus nagedacht te hebben, heb ik besloten mezelf uit te sluiten voor de post van bondscoach in Engeland. Het zou wel een mooie functie voor me zijn”, luidde de mededeling van de Portugese trainer. ”Maar ik ben er zeker van dat de Engelse bond een geweldige manager zal aanstellen, die het elftal terugbrengt naar de plek waar het hoort.” Mourinho, die in september Chelsea verliet, werd na het ontslag van Steve McClaren vaak genoemd voor het bondscoachschap. Engeland slaagde er onder McClaren niet in zich te plaatsen voor de eindronde van het Europees kampioenschap, volgend jaar in Oostenrijk en Zwitserland.