Handschoenen

De handschoenen zullen de komende ochtenden op steeds meer plaatsen uit de kast worden getrokken. Het wordt kouder. Daarbij is het overigens wel behoorlijk rustig met niet al te veel wind. Dat het niet sterk waait, komt doordat de kern van een hogedrukgebied zich tot tegen het weekeinde voornamelijk boven Nederland ophoudt. De luchtdrukverschillen en als resultaat daarvan ook de windsnelheid, zijn zo beperkt.

Vanavond krijgt het land al met verder afnemende wind te maken en vannacht waait het zwak uit veranderlijke richting. Daarbij drijven vanuit het noordoosten dikke wolkenpakken binnen, maar in het westen en zuiden blijft het (lang) vrij helder en koelt het af tot lokaal iets onder het vriespunt. Elders blijft de temperatuur boven nul. Hier en daar ontstaat mist.

Morgen begint de dag op een aantal plaatsen met hardnekkige mist, vooral in het midden van het land. Verder zijn in het westen morgen zonnige perioden, maar de bewolking uit het oosten komt heel langzaam verder. Regen valt er echter niet.

Bij een zwakke veranderlijke wind wordt het 5 à 6 graden in het noorden en oosten tot lokaal 8 langs de westkust.

Vrijdag tot en met zondag zijn er wolkenvelden die zo af en toe worden afgewisseld met zonnige momenten. Daarbij wordt het kouder met in de nachten op grote schaal lichte vorst. De temperatuur daalt tot iets boven nul.