Gaddafi reist met tent naar Parijs

Gaddafi reist met tent naar Parijs parijs. De Libische leider Gaddafi is op bezoek in Frankrijk om voor 3 miljard euro vliegtuigen te bestellen. Hij heeft zijn tent meegenomen en opgezet in de tuin van Hotel Marigny, een gastenverblijf voor hoge buitenlandse gasten. Op het bezoek is kritiek, omdat Gaddafi jarenlang terrorisme financierde. Maar zijn gastheer, de Franse president Sarkozy, reageerde boos. „Het is eenvoudig om kritiek te leveren vanachter je koffie op de Boulevard Saint-Germain”, zei hij. „Maar zo zou ik de mensenrechten niet willen verdedigen.” Foto AFP Employees carry furniture, 10 December 2007 in Paris, to the tent of Libyan leader Moamer Kadhafi erected in the gardens of the Hotel Marigny, the 19th-century mansion which is used as an official guesthouse for state visits. Kadhafi is on a five-day visit to France for a high-profile visit set to usher in multi-billion-euro nuclear and aviation contracts, even as critics lashed President Nicolas Sarkozy for inviting the former pariah. AFP PHOTO STEPHANE DE SAKUTIN slapen in een tent AFP