Dubbel betalen in Zeeuws-Vlaanderen

Over de kilometerheffing van minister Eurlings (Verkeer, CDA) wil ik het volgende opmerken. Deze heffing wordt vooral ingevoerd om de files in de Randstad te beperken. Maar houdt de minister ook rekening met de regio`s waar helemaal geen fileprobleem is, omdat er weinig mensen wonen?

Zo zijn in Zeeuws-Vlaanderen de afstanden vrij groot, en moet men vaak met de auto als men ergens wil komen. Als men dan in Nederland wil blijven, moet de automobilist bovendien door de Westerscheldetunnel - en moet hij dus tol betalen. Deze tolbedragen zijn fors. De autobezitters worden hier dus dubbel gepakt door het beleid in Den Haag.

Misschien denkt de minister dat Zeeuws-Vlaanderen bij België hoort, maar het ligt toch echt in Nederland. Den Haag houdt blijkbaar geen rekening meer met regio`s buiten de Randstad.