Beslissing voor Liverpool en Real

Liverpool en Real Madrid moeten vanavond op de laatste speeldag in de groepsfase van de Champions League voetbal kwalificatie zien af te dwingen voor de knock-outfase van de belangrijkste Europese clubcompetitie.

Liverpool, vorig jaar nog verliezend finalist, staat voor de zwaarste opdracht. Na een povere start in de Champions League met onder andere een thuisnederlaag tegen Olympique Marseille, moet het vanavond bij datzelfde Marseille winnen om door te stoten tot de achtste finales. Marseille en Liverpool hebben beide zeven punten. Porto gaat in de leiding in groep A met acht punten. Ook Besiktas, met zes punten, maakt nog kans op kwalificatie. Porto speelt vanavond thuis tegen de Turkse ploeg.

In groep B is alleen Chelsea al zeker van een plaats in de knock-outfase, met elf punten. Schalke 04 heeft in Gelsenkirchen een zege nodig voor kwalificatie, als het Noorse Rosenborg op bezoek komt. Rosenborg staat tweede met zeven punten, Schalke heeft er vijf. Schalke 04 moet de zege zien te behalen zonder de basisspelers Mladen Krstajic en Ivan Ratikic. Beide werden door de clubleiding geschorst omdat ze zaterdag tot diep in de nacht feestvierden in een discotheek in Duisburg. Het Valencia van trainer Ronald Koeman is met vier punten al uitgeschakeld, maar hoopt met een goed resultaat in Londen op een Europees vervolg in het UEFA-Cuptoernooi.

Real Madrid moet in het eigen Bernabeustadion minstens een punt halen tegen Lazio Roma. Madrid heeft acht punten, even veel als het Griekse Olympiakos. Het team uit Piraeus ontvangt Werden Bremen, dat zes punten heeft en dus moet winnen om verder te gaan in de Champions League. Lazio staat laatste in poule C met vijf punten.

PSV speelt morgenavond zijn laatste wedstrijd in de groepsfase tegen Internazionale. Het duel wordt geleid door de Duitser Markus Merk. PSV is al zeker van het UEFA-Cuptoernooi en maakt bij winst nog kans op de Champions League, als het zelf wint en Fenerbahçe thuis niet wint van het al uitgeschakelde CSKA Moskou.