Arne Jansen overleden

Volkszanger Arne Jansen, vooral bekend van zijn hit Meisjes met rode haren, is gisteren op 56-jarige leeftijd overleden. Zijn manager Menno Muis maakte bekend dat Jansen „het eeuwige heeft verkozen boven het heden.” Volgens de site van de zanger was hij al enige tijd depressief.

Arne Jansens grootste succeslied, waarvan hij meer dan 150.000 platen verkocht, dateert uit 1972. Jansen werkte aanvankelijk als kapper, maar koos voor een zangerscarrière toen dat eerste plaatje naar de derde plaats in de hitparade steeg. De bijbehorende gouden plaat werd hem pas in 2000 uitgereikt, omdat zijn toenmalige platenmaatschappij de verkoopcijfers destijds niet goed had bijgehouden. Na een hertelling werd dat alsnog goedgemaakt.

Met andere nummers heeft Arne Jansen dat eerste succes nooit meer kunnen evenaren, hoewel hij in de jaren tachtig nog wel in de Top-40 belandde met het later ook door Marianne Weber en Frans Bauer gezongen nummer Zeven brieven.

Zijn leven lang bleef Jansen als zanger actief in het circuit van discotheken, feesten en partijencircuit. Maar daarnaast werkte hij ook als paardenfokker en trainer van politiehonden. Nog dit jaar verscheen bij de platenmaatschappij van Johnny Hoes een live-dvd wegens het 35-jarig jubileum van Meisjes met rode haren.