Aanhoudingen bij inval in woonwagenkamp Leiden

Aanhoudingen bij inval in woonwagenkamp Leiden , 11 dec. Bij een inval op een woonwagenkamp in Leiden zijn vanmorgen zeven mensen aangehouden. Op het kamp aan het Trekvaartplein werden meerdere vuurwapens, soft- en harddrugs, een hennepplantage en tienduizenden euro’s aan cash geld aangetroffen. Ook vond de politie gestolen sieraden en valse merkartikelen zoals kleding en parfum. De politie viel vanmorgen om half zes met 250 man het kamp binnen, de doorzoeking duurde tot half elf. Van de 120 woonwagens zijn er ongeveer dertig doorzocht. Vijf van de zeven aanhoudingen hielden verband met het bezit van onder meer drugs en gestolen waar. Een persoon is aangehouden omdat hij een groot aantal boetes niet heeft betaald, een ander omdat hij vermoedelijk gefraudeerd heeft met een uitkering. Volgens een politiewoordvoerder was de sfeer tijdens de inval „rustig”. Door bewoners zou nauwelijks verzet zijn gepleegd. In 2004 werden 275 politiemensen ingezet bij een inval op een woonwagenkamp in Gouda. In 2003 waren 700 politieagenten betrokken bij een inval op woonwagenkamp Vinkenslag bij Maastricht. Foto Bas Czerwinski 11-12-2007, LEIDEN. MEVROUW HIEMENS, 79 JAAR, DOET HAAR VERHAAL OVER DE INVAL OP HET WOONWAGEN KAMO TEGENOVER CAMERAPLOEG RTL 4 NIEUWS. LINKS HAAR ZOON. FOTO BAS CZERWINSKI Czerwinski, Bas