3 Testen

Het Neuschwanstein Castle? Wereldkennis http://tinyurl.com/3yb4h5 Wie weet waar het Neuschwanstein Castle ligt?

Wereldkennis

http://tinyurl.com/3yb4h5

Wie weet waar het Neuschwanstein Castle ligt? Of waar op 17 juni 1775 de Battle of Bunker Hill werd uitgevochten? Als je dit soort dingen weet, maak je goede kans ver te komen in het kennisspelletje How well do you know your world? Op je beeldscherm staat een wereldkaart. Je krijgt de naam van een plaats of gebeurtenis en moet die zo snel mogelijk – binnen tien seconden – aanwijzen op de kaart. Hoe dichter je bij de locatie zit én hoe sneller je bent, hoe meer punten je krijgt. Helemaal exact een plek aanwijzen is praktisch onmogelijk, want daarvoor is de kaart veel te klein. Haal je 12.500 punten, dan mag je door naar het volgende level. Jammer is dat relatief veel plaatsen en gebeurtenissen Noord-Amerikaans zijn. Maar leuk is daarentegen dat na afloop je ‘Travel-IQ’ wordt bepaald. De mijne: 115. Geen idee of dat nu goed of slecht is. (OV)