2 Lezen

Voor alle leeftijden geschikt Trilogie Het Gouden Kompas Oa. via bol.com, 15 euro per stuk Afgelopen donderdag ging de film The Golden Compass in première. Het is de verfilming van de trilogie van auteur Philip Pullman, met sterren als Nicole Kidman en Daniel Graig. Ook bij deze film geldt de gouden regel ‘lees eerst het boek’, althans: boeken. De trilogie bestaat uit Het Noorderlicht, Het listige mes en De amberkleurige kijker. Het verhaal speelt zich af in een parallelle wereld die is blijven hangen in de Victoriaanse tijd, vol magie en sprekende dieren. Mensen hebben een soort totemdier, in het noorden leven heksen en een rare energie drijft apparaten aan. Het vriendje van Lyra (12) wordt ontvoerd. Ze gaat op zoek en reist af naar het noorden waar griezelige experimenten worden uitgevoerd. Het Gouden Kompas is een van de weinig geslaagde boeken in het cross-overgenre, en dus geschikt voor meerdere leeftijden. Fijn lezen tot aan Kerst en dan naar de film. (DL) Voor alle leeftijden geschikt

Trilogie Het Gouden Kompas

Oa. via bol.com, 15 euro per stuk

Afgelopen donderdag ging de film The Golden Compass in première. Het is de verfilming van de trilogie van auteur Philip Pullman, met sterren als Nicole Kidman en Daniel Graig. Ook bij deze film geldt de gouden regel ‘lees eerst het boek’, althans: boeken. De trilogie bestaat uit Het Noorderlicht, Het listige mes en De amberkleurige kijker. Het verhaal speelt zich af in een parallelle wereld die is blijven hangen in de Victoriaanse tijd, vol magie en sprekende dieren. Mensen hebben een soort totemdier, in het noorden leven heksen en een rare energie drijft apparaten aan. Het vriendje van Lyra (12) wordt ontvoerd. Ze gaat op zoek en reist af naar het noorden waar griezelige experimenten worden uitgevoerd. Het Gouden Kompas is een van de weinig geslaagde boeken in het cross-overgenre, en dus geschikt voor meerdere leeftijden. Fijn lezen tot aan Kerst en dan naar de film. (DL)