1 Fotostrip

Corpsbal Olivier, egoïstische Karlijn en wereldverbeteraar Pien vliegen elkaar voortdurend in de haren. 1 bal, 2 bitches, 3 hoog Uitgeverij Begijnekade 18, 11,95 euro. Bestellen via www.begijnekade18.nl/webwinkel.

1 bal, 2 bitches, 3 hoog

Uitgeverij Begijnekade 18, 11,95 euro. Bestellen via www.begijnekade18.nl/webwinkel.

Liefdesdrama’s van vrouwen met jarentachtigkapsels, gefotografeerd met een soft focusfilter; de fotoroman is niet voor niets verdwenen. Maar de Utrechtse stripmaker Ype Driessen blies het genre fotostrip weer nieuw leven in. Noodgedwongen, want hij „kan niet zo heel goed tekenen”.

De studentensoap 3Hoog siert al jaren de achterpagina van het Ublad, het studentenblad van de Universiteit Utrecht. De egoïstische Karlijn, corpsbal Olivier en wereldverbeteraar Pien vliegen elkaar voortdurend in de haren. Over de afwas, tentamenstress, de drankrekening, de huurbaas en de Spaanse anarchist in de douchecabine. Allemaal in foto, want „dat begrijpt de lezer veel beter”. Negentig afleveringen zijn nu gebundeld in het glossy boek 1 bal, 2 bitches, 3 hoog.

In het Ublad heeft de serie een nieuwe cast. De oude 3Hoog-bewoners staan nog in het UT Nieuws, Erasmus Magazine en het blad van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. (CH)

Bekijk meer strips op www.fotostrips.nl