Wit-Rusland wint Junior Songfestival

Rotterdam. Het Junior Eurovisiesongfestival 2007 is, net als in 2005, gewonnen door Wit-Rusland. De 11-jarige Aliaksei Zhyhalkovich won met het nummer S Druz`yami (Met vrienden). Armenië eindigde als tweede met één punt achterstand. Nederland werd elfde met het liedje Adem In Adem Uit gezongen door de zusjes Lisa, Amy en Shelley. Het nummer gaat over de klimaatveranderingen. Het festival vond plaats in Ahoy. Vorig jaar won Roemenië met een liedje van Nastya & Macha. De tweeling reikte dit jaar een trofee uit aan de winnaar. Alle kandidaten waren tussen de dertien en vijftien jaar oud en hebben hun liedjes zelf geschreven. Naar schatting hebben wereldwijd 23 miljoen mensen gekeken naar de finale, waar zeventien landen aan meededen. De zesde editie is volgend jaar in Cyprus.