Vliegen als nooit tevoren

Modelpilote in de Dreamflyer

Vliegen schijnt, als je zelf in de cockpit zit, een verslavende werking te hebben. In ieder geval bij George ‘Doc’ Holloway, de uitvinder van de Dreamflyer. Deze ingenieuze aluminium constructie met joystick, speakers en lcd-scherm, sluit je via usb aan op een pc met flightsimulator. Na jarenlang sleutelen is Doç’s uitvinding eindelijk ook te koop: 2.800 dollar voor het instapmodel.

De Dreamflyer bootst elke beweging op het scherm na en kan 15 graden naar weerszijden kantelen. De stoel kiept keurig voorover als je de neus van je virtuele vliegtuig de lucht in drukt. Levensecht.

Met een gewicht van ruim 30 kilo en een hoogte van bijna een meter vergt de Dreamflyer een aparte vliegkamer in huis. Zeker omdat je dit eigenlijk met drie lcd-schermen en een groot projectiescherm moet uitbreiden. Dat wordt verhuizen.

Marc Hijink

Meer specificaties en video Dreamflyer op nrc.nl/hebben