Televisie Film van de dag

Scène uit Don Juan DeMarco met Johnny Depp. (Jeremy Leven, 1995, VS). Don Juan DeMarco Year: 1994 Director: Jeremy Leven Johnny Depp PHOTOS12

Don Juan DeMarco. Verleidelijk pleidooi voor liefde en verbeeldingskracht met Johnny Depp als Amerikaanse boy next door die zich inbeeldt de illustere vrouwenversierder Don Juan te zijn. De bijna gepensioneerde psychiater Marlon Brando moet binnen tien dagen bepalen of de 21-jarige jongen, die claimt meer dan duizend vrouwen verleid te hebben en die gekleed gaat in cape en een maskertje draagt, moet worden opgenomen in een inrichting of weer op vrije voeten mag. Over zijn leven is weinig bekend: zijn vader stierf bij een auto-ongeluk, waarna de moeder obsessief religieus werd. De romantische visie van Depp heeft effect op Brando’s ingeslapen huwelijksleven als de psychiater in een ongemonteerde scène van vijf minuten weer de liefde bedrijft met zijn vrouw (Faye Dunaway). (Jeremy Leven, 1995, VS), morgen SBS6, 14.35-16.15u.

André Waardenburg