Renault-F1 heeft veel geld over voor Alonso

Zeventig miljoen pond voor drie jaar, net geen honderd miljoen euro. Zoveel heeft de Formule 1-renstal van Renault er voor over om tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso terug te halen. Dat schrijft het Engelse dagblad The Times.

Alonso werd bij Renault twee keer wereldkampioen, waarna hij vertrok naar het Britse McLaren. Daar beleefde hij een wisselvallig seizoen. Op momenten werd hij overklast door zijn teamgenoot, de debutant Lewis Hamilton. Alonso kreeg ruzie met teambaas Ron Dennis. En in een zinderende slotrace verloor Alonso zijn wereldtitel, die ging naar de Finse Ferraricoureur Kimi Raikkonen.

Na een jaar liet Dennis Alonso alweer gaan. Renault hoopt nu de Spanjaard weer terug te halen. Flavio Briatore, teambaas bij Renault, is ook nog steeds een van de managers van Alonso. Wie de Spanjaard opvolgt bij McLaren is nog niet bekend. Topfavoriet Nico Rosberg kondigde aan dat hij bij de renstal van Williams blijft.