Radio Voorkeur

Componist van de week. George Enescu (1881-1955) was een wonderkind dat uitgroeide tot de bekendste Roemeense violist en componist van de 20ste eeuw. In zijn bescheiden oeuvre klinkt de melancholische Roemeense volksmuziek door. Radio 4, 19.30-20.02u.

De avonden. Gesprek met schrijver Cor Gout, die samen met o.a. beeldend kunstenaar Diederik Gerlach het boek Ontijdelijk Den Haag maakte. Schrijver Stipo Jelec over Het innerlijk behang van de jong gestorven dichter Hans Lodeizen (1924-1950). Radio 6, 20.00-22.00u.

Casa luna. Gesprek met journalist en oud-nieuwslezer Gijs Wanders. Hij is net terug uit Uruzgan waar hij de sfeer vastlegde in een reportage. Over nut en noodzaak van de missie, zijn werk in Uruzgan en zijn jeugdboeken. Radio 1, 0.02-1.00u.

Sinatra artiest van de week. In ieder dagprogramma zijn nummers te horen van Frank Sinatra (1915-1998), wiens immense repertoire een groot aantal klassieke songs als Night And Day, Love And Marriage en Strangers In The Night omvatte. Sinatra scoorde zijn eerste grote hits bij het orkest van Tommy Dorsey.