Partij voor de Dieren maakt klimaatfilm

AMSTERDAM. De Partij voor de Dieren heeft een klimaatfilm gemaakt, Meat the truth, die vandaag in het Amsterdamse Tuschinsky in première gaat. De film is een initiatief van de Nicolaas G. Pierson Foundation, het wetenschappelijk bureau van de partij. Antonie Kamerling, Georgina Verbaan, Dolf Jansen, Giel Beelen en Lousewies van der Laan zijn enkele bekende namen die meewerken aan de film. Het wetenschappelijk bureau wil met Meat the truth een aanvulling bieden op eerdere films als An Inconvenient Truth van Al Gore. Volgens de partij liet Al Gore een van de grootste oorzaken van de opwarming van de aarde onbenoemd. De veehouderij zou wereldwijd een veel grotere oorzaak vormen dan alle auto`s, vrachtwagens, vliegtuigen en schepen samen. Aan het einde van de film krijgen consumenten handreikingen waarmee ze een bijdrage kunnen leveren aan de strijd tegen klimaatverandering.