op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

In Stockholm worden de Nobelprijzen uitgereikt, onder andere aan Al Gore (voor de vrede) De rechtbank in Rotterdam doet uitspraak in de zaak-‘Maasmeisje’, eis tegen de 46-jarige vader is 8 jaar cel plus tbs met dwangverpleging De Libische leider Gadaffi begint zijn driedaags bezoek aan Frankrijk, het eerste in dertig jaar Het is de eerste schooldag voor prinses Amalia, de oudste dochter van Willem-Alexander en Máxima – ze gaat naar groep 1 van de Openbare Bloemcampschool in Wassenaar Vandaag begint de Nationale Donorweek, met als doel meer orgaandonoren te werven in Nederland

Vandaag in de weblogs

Moskou: Jonge beertjes

Op hun vaste winderige hoekje bij het Kremlin vierden afgelopen donderdag 30.000 activisten van de pro-Kremlin jeugdbeweging Nasji de verkiezingsoverwinning van hun leider Vova. Het heeft altijd iets aandoenlijks om de Nasji-jongens en -meisjes zo bezig te zien.

Meer over pro-Kremlinjeugd op nrc.nl/moskou